pacsikutya.hu

Kutyakellékek

Kistestű kutya etetése

kistestű kutya etetése

Kistestű kutya etetése

A kistestű kutyák etetése során figyelembe kell venni néhány specifikus igényt és sajátosságot, amelyek eltérhetnek a nagyobb testű kutyák etetésétől. Íme néhány javaslat és irányelv a kistestű kutyák etetéséhez:

Kalóriaigény: A kistestű kutyák gyakran gyorsabb anyagcserével rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy több energiára van szükségük testtömegük kilogrammonként, mint a nagyobb kutyáknak. Azonban mivel kisebbek, az összkalóriabevitelük természetesen kevesebb.

Etetési gyakoriság: Mivel a kistestű kutyák gyomra kisebb, gyakran javasolt kisebb adagokban többször etetni őket naponta (pl. napi 2-3 alkalommal), ahelyett, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű tápot adnánk nekik.

Tápszemcse mérete: A kistestű kutyáknak nehezükre eshet a nagyobb tápszemcsék rágása. Válassza a kistestű kutyák számára kifejlesztett tápokat, amelyeknek a szemcsemérete az ő igényeiknek megfelelő.

Tápanyagigény: Kistestű kutyáknak kiegyensúlyozott tápanyag- és vitaminbevitelre van szükségük. A speciálisan kistestű kutyáknak készült kutyaeledelek figyelembe veszik ezeket az igényeket.

Fogápolás: A kistestű kutyáknál gyakoribb lehet a fogkőképződés. Az olyan tápok, amelyek segítenek a fogak tisztán tartásában, előnyösek lehetnek.

Érzékeny gyomor: Néhány kistestű kutya érzékenyebb gyomorral rendelkezik. Ha ez a helyzet, fontolja meg az emészthetőbb és kímélőbb tápok kiválasztását.

Csemegék és jutalomfalatok: Mivel a kistestű kutyák kisebbek, az emberi ételekből adott csemegék gyorsan növelhetik a kalória- és tápanyagbevitelüket. Kerülje az emberi ételek túlzott adagolását, és válasszon kistestű kutyák számára készült jutalomfalatokat.

Víz: Biztosítsa, hogy a kutya számára mindig elérhető legyen friss ivóvíz.

Idős kistestű kutya etetése

Életkor: Az életkorral változhat a kutya tápanyag- és kalóriaigénye. A kölyökkutyák, a felnőtt kutyák és az idősebb kutyák számára különböző tápok állnak rendelkezésre.

Összegzés

A legfontosabb, hogy tájékozódjon és figyelje meg kutyája reakcióját a tápra. Ha bizonytalan a legmegfelelőbb táp vagy etetési módszer kiválasztásában, konzultáljon állatorvosával vagy kutyatáplálkozási szakértővel.

Saját tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy számunkra a táp mérete és az összetétele volt fontos. Ennek oka, hogy törpe uszkárunk van akinek annyira nem tesz jót az a táp amiben csirke van (szemmel láthatóan hígabb a széklete, ami egyenesen oda vezet, hogy a bűzmirigye nem ürül eléggé).

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések