pacsikutya.hu

Kutyakellékek

Kölyökkutya etetése

kölyökkutya etetése

A kölyökkutya etetése kritikus a kutyus egészséges növekedése és fejlődése szempontjából. Összegyűjtöttem neked néhány tippet és tanácsot a kölyökkutyák megfelelő etetéséhez.

Kölyökkutya táp

Válassz olyan kutyaeledelt, amely kifejezetten kölyökkutyák számára készült, mert ezek megfelelő tápanyag-összetétellel rendelkeznek a növekvő kutyák számára.

Táplálkozási igények: A kölyökkutyák nagyobb energiaszükséglettel rendelkeznek kilogrammonként, mint a felnőtt kutyák. Fontos biztosítani számukra a megfelelő fehérje- és zsírbevitelt, valamint a kritikus ásványi anyagokat és vitaminokat.

Kölyökkutya etetése

3-6 hónapos korig: Naponta 3-4-szer etessük.
6 hónapos kortól 1 éves korig: Naponta kétszeri etetés elegendő.
Egyes kutyákat 1 éves kor után is kétszer naponta etethetünk, míg mások áttérnek a napi egyszeri etetésre. Ez szerintem nagyban függ a kutyától is.
Mennyiség: Kövesse az eledelcímke ajánlásait a kutya súlya és kor alapján, de legyen rugalmas. Ha a kölyök túlságosan vékony vagy kövérnek tűnik, állítsa be az etetési mennyiséget és konzultáljon állatorvosával.

Friss víz: Mindig legyen friss víz a kölyökkutya számára elérhető helyen.

Nem ajánlott ételek: Vannak ételek amelyek nekünk embereknek a legfinomabb ételek, de ezek sajnos lehetnek mérgezőek is kutyád számára, mint például a csokoládé, hagyma, fokhagyma, szőlő, mazsola, édesítőszerek (pl. xilit), alkoholos italok. Ezek mind olyan ételek és összetevők amelyeket jobb elkerülni a kutya etetése vagy jutalmazása során.

Nyers étrend és házi készítésű táp: Ha nyers étrendet vagy házi készítésű tápot szeretne adni kölyökkutyájának, konzultáljon állatorvossal vagy állattáplálkozási szakemberrel a megfelelő összetétel és tápanyagok biztosítása érdekében.

Jutalomfalatok: Használjon jutalomfalatokat mértékkel és biztosítsa, hogy ezek ne tegyék ki az összes bevitt kalória több mint 10%-át. És természetesen amennyiben rendszeresen használsz jutalomfalatokat például tréninghez akkor azokat is bele kell kalkulálni a napi étrendjébe.

Hirtelen étrendváltás: Kerülje a hirtelen étrendváltást. Ha meg szeretné változtatni a kölyökkutya eledelét, tegye ezt fokozatosan néhány nap alatt, keverve az új eledelt a régihez.

Növekedés és súlyfigyelés: Rendszeresen mérje meg kölyökkutyája súlyát és kövesse nyomon a növekedését. Ha aggályai vannak a súlygyarapodás vagy a növekedés ütemével kapcsolatban, konzultáljon állatorvosával.

Végül, mivel a kölyökkutyák növekedési és fejlődési igényei nagyban változhatnak a fajta és az egyed szerint, mindig tanácsos egy állatorvossal vagy állattáplálkozási szakemberrel konzultálni a legjobb étrenddel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések