pacsikutya.hu

Kutyakellékek

Kutya gyomorégés jelei

kutya gyomorégés jelei

Gyomorégés jelei kutyáknál

A kutyák esetében a gyomorégés (reflux) tünetei nem mindig egyértelműek, és néha más betegségekkel is összekeverhetők. Néhány gyakori jel, amely a gyomorégésre vagy a gastrooesophagealis refluxra (GERD) utalhat:

Hányás vagy Felöklendezés: Különösen ha nyálas vagy savas anyagot tartalmaz. Néhány kutya csak nyálkás anyagot okád fel, amely nagyjából átlátszó és nyúlós.

Nyelési Nehézségek: A kutya gyakran vagy nehezen nyel, esetleg láthatóan fájdalmasan.

Köszörülése a Torkán: A kutya gyakran köszörüli a torkát, mintha valami zavarná ott.

Kutya gyomorégés okai

Étkezési Problémák: A kutya vonakodhat az evéstől, vagy válogatóssá válhat az étrendjében. Néha csak azt láthatjuk, hogy a kutya érdeklődése az étel iránt csökken.

Fájdalom a Toroknál vagy a Mellkasnál: Ezt nehéz észrevenni, mivel a kutyák nem mindig mutatják meg a fájdalmukat. Néhány kutya azonban elkerülheti a nyak vagy a mellkas megérintését, vagy láthatóan kellemetlenül érzi magát, amikor megérintik ezen a területen.

Rövid Légzés: Néhány kutya nehézséget tapasztalhat a légzésben, különösen evés után.

Fogászati Problémák: A savas reflux hatással lehet a kutyák fogaira, különösen ha a reflux tartós. A sav károsíthatja a fogzománcot és fogászati problémákhoz vezethet.

Hangulatváltozások: A kutya lehet ingerlékeny vagy nyugtalan, különösen étkezés után.

Ha a kutyájánál bármelyik fent említett tünetet észleli, és úgy gondolja, hogy ez gyomorégés vagy reflux miatt lehet, mindenképpen konzultáljon állatorvossal. Az állatorvos képes lesz pontosan diagnosztizálni a problémát, és tanácsot adni a legmegfelelőbb kezelési lehetőségekről.

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések